Párkapcsolati forgatókönyv gyermekáldással

Párkapcsolat gyermekáldással

Baranyai Norbert humoros írása egy párkapcsolat forgatókönyvéről

 

Mi fán terem a boldogság? A népszerű online társkereső fájáról pottyantak le egymásnak. Mint érett gyümölcsök. Ekkor még kukac mentesen. Bár apukajelölt nadrágjában ott lapult készenlétben az a bizonyos kukac … Úsztak a rózsaszín ködben. Ilyesfajta gondolatok kavarogtak fejükben, néhány randi kör után, egymásról.

 

Anyukajelölt

“Micsoda humor, elegancia és magabiztosság! Sármossága fordítottan arányos a családi elköteleződéssel, de vállalható. Jobb híján, ideális apajelölt. Jelöljük meg!  EQ, IQ, DNS, VISA, mind pipa. 71 kg  az egoval együtt. Na jó, maradhat! Dumájával levesz a lábamról.  Hetente többször is. Egyetlen kardinális kérdés maradt – az Univerzum eredete után-, vajon vállalja-e az összeköltözést?”

 

Aktuális érzelmi mutatók

Mennyi időt szeretnék az életemből áldozni a részére? “Alap, hogy a következő néhány életemet is neki ajándékozom.”
Mit várok el tőle? “Minimum hozza le a csillagokat (de már az is elég, ha egy zárat ki tud cserélni.)“
Mit bíznék rá? ”Az életemet. Valamelyiket.”
Mennyire érzem boldognak vele magam? “10-es skálán 9.99999 ( mert hogy egészen nem bízom egy férfiban sem.)“

 

Apukajelölt

“Mennyi vidámság, könnyedség és nyitottság! Bájossága fordítottan arányos a kötetlen kapcsolatba vetett hitével, de vállalható. Jobb híján, ideális szex jelölt. Megjelöljük! Reméljük hetente többször is. Pozitívumok: 90-60-90, hagyja hogy levegyem a lábáról. 5kg  színtiszta mellehúsa. Maradhat! Egyetlen negatívum: IQ donor lehetne. Egyetlen kardinális kérdés maradt – hova tűnt a sörnyitó a TV mellől utána -, vajon belemegy-e abba, hogy csak AKKOR találkozzunk?”

 

Aktuális érzelmi mutatók

Mennyi időt szeretnék az életemből áldozni a részére? “Ezt most muszáj?”
Mit várok el tőle? “Ne fájjon a feje. AKKOR.”
Mit bíznék rá? “A szüzességemet.”
Mennyire érzem boldognak vele magam? “Határozottan boldog vagyok vele. Legalábbis azt hiszem.”

 

1  évnyi ( kampány időszakot is beleértve) együttélés után

Elszaladtak a mézes percek, napok és hetek … Immáron 1  évnyi tengernyi alkalmazkodás, lemondás, csiszolódás után mindketten egy időgépre vágynak. Pontosan ugyanoda utaznak vele a múltba. De vissza már külön jönnének. Apuka megbütykölőné biztosan az időgépet, mert hogy mindenhez ért, mióta a Google a barátja. Anyuka pedig csakis egy full extrás vagy diplomata rendszámú időgépbe lenne hajlandó betenni, pihe-puha fenekét. Egyetlen fontos dolog köti őket össze. Na nem AZ! Hanem a közös gyerek.

 

Aktuális érzelmi mutatók (anno anyukajelölt)

Mennyi időt szeretnék az életemből áldozni a részére? “Csak napot lehet megjelölni vagy percet is?”
Mit várok el tőle? “Vigye vissza a csillagokat a Zálogházba! Rögtön utána pedig, javítsa meg a zárat!”
Mit bíznék rá? “Esetleg a jégkocka elkészítését.”
Mennyire érzem boldognak vele magam? “10-es skálán 0,00001. (Ugye megmondtam, hogy nem lehet megbízni egy férfiban sem?)“

 

Aktuális érzelmi mutatók (anno apukajelölt)

Mennyi időt szeretnék az életemből áldozni a részére? “A gyök kettő és a meccs két fél ideje alatti szünet válaszokon billegek.”
Mit várok el tőle? “Hogy ne várjon el tőlem semmit. Azt viszont maximálisan tartsa be!”
Mit bíznék rá? “Továbbra is a szüzességemet.”
Mennyire érzem boldognak vele magam? “Mióta eltüntette a sörnyitót a TV mellől, valami végérvényesen eltört bennem.”

 

Közel 3 évnyi (viszont 3000-nek tűnő) együttélés után

A háztartásban mindennapos vendég a közöny.  Már az olaszos  veszekedések  után is nosztalgiájuk van. Eszükbe jutnak a régi szép idők, amikor még porcelán tányérokat törtek. Olyan szinten kívánják egymást, mint Friderikusz Cicciolinát. Egyetlen visszatartó erő, a közös gyerek.

 

Ilyesfajta gondolatok kavarognak hőseink fejében, néhány év együttélés után.

Anno  anyukajelölt

“Gusztustalan poénok, topisság, egoizmus. Sármossárga fordítottan arányos a családi elköteleződéssel, vállalhatatlan!  Jobb híján, jobb kell! Sohasem jelölném meg!  Negatívumok: EQ, IQ, DNS. Pozitívumok: most nem jut eszembe. Ja, de! VISA. 61 kg, csontlevesnek maradhat. Hülye dumájával csak nem képzeli, hogy levehet a lábamról?! Arra ott van az online társkereső, titokban! Hetente többször is. Egyetlen kardinális kérdés maradt – az Univerzum eredete továbbra is rejtély után – vajon vállalná-e az elköltözést?”

 

Anno apukajelölt

“Pókerarc, merevség (nálam már úgysincs), befordultság. Valamikori bájossága fordítottan arányos a kötetlen kapcsolatba vetett hitével, vállalhatatlan! Jobb híján,  ideális ex-jelölt. Már megjelöltük. Bízom benne, máshová jár gyónni, hetente többször is. Jót tenne a kapcsolatunknak. Pozitívumok:  ha kemény lesz a tél, egész biztos kihúzzuk a zsírjából. Negatívumok: 60-90-120, tutira megengedné, hogy levegyem a lábáról (Unicum csodákra képes). 74 kg, amiből legalább 5 kg tokaszalonna. Semmiképpen sem maradhat! Akarom mondani,  semmiképpen sem maradok! Egyetlen kardinális kérdés maradt –  azonkívül, hogy végre előkerült a sörnyitó a gyerek játékai közül -, vajon belemegy-e abba, hogy elköltözzek?”

 

Három év életfogytignak tűnő letöltendő után, végre szabadon

A háztartásban megszűnt a közöny. Mindkettőjükben. Merthogy külön költöztek. Gyermek asszonynál. A találkozások alkalmával, örömmel hallgatják az olaszos veszekedéseket a szomszédoknál. Cseppet sincs nosztalgiájuk. Eszükbe jutnak a régi szép idők, mikor még nem ismerték egymást. Viszont mióta nem élnek egy fedél alatt, kezdenek  egymás számára szimpatikussá válni. Már csak azért is, mert felfedeztek hasonlóságokat egymásközt. Megfigyelték, mindketten szinglik, és boldogabbak, mint korábban valaha.  Mindkettőjük kisgyermekes. Sőt mi több, ugyanabba az oviba jár mindkettőjük gyermeke. Aki az egyetlen közös kapocs. Újra rózsaszín köd telepszik rájuk, ha lányuk a közelükben van. Mindent más megvilágításba helyez.

 

Ilyesfajta gondolatok kavarognak hőseink fejében, néhány külön töltött hónap után

 

Valamikori anyuka- és apukajelölt

Nézik, csak csodálják közös gyermeküket, és nem tudnak vele betelni. Ez a kislány egyfelől csupa humor, elegancia, magabiztosság. Másfelől vidámság,  könnyedség, és nyitottság jellemzi. Kire ütött?

“Egyszemélyben  sármos  és bájos.  Igen erősen kötődik a szüleihez,  akik számára a világ közepét jelentik. Abszolút vállalható kis teremtés. Ideális gyerek. De jó, hogy megjelöltük anno egymást! Többször is. Nem tudni, a sok töltény közül melyik bizonyult végül az éles lőszernek a tárban. Pozitívumok: EQ, IQ, DNS, mind pipa. VISA  nem érdekli (egyelőre), ez is pipa. 18 kg tömény,  színtiszta huncutság. Egyöntetűen maradhat! A következő néhány életünkre is, simán. Negatívumok:  sajnos 0 másodperc alatt levesz mindkettőnket a lábáról. Illetve apuka megjegyzi zárójelben, halkan és lábujjhegyen, szemlesütve. Ici-pici negatívum:  megint eltűnt a sörnyitó, és a lányomra gyanakszom.  Egyetlen kardinális kérdés maradt –  az Univerzum eredete és a sörnyitó holléte után-, vajon vállalja-e, hogy tiszta szívünkből szerethessük egy életen át.”

 

Aktuális érzelmi mutatók (anyuka és apuka részéről egyöntetűen)

Mennyi időt szeretnék az életemből áldozni a részére? “A következő néhány életemet is neki ajándékozom.”
Mit várok el tőle? “Ha lehozom neki a csillagokat és kijátszotta magát velük, utána segítsen elpakolni őket.”
Mit bíznék rá? “Mindent, amim csak van, beleértve az életemet is.”
Mennyire érzem boldognak vele magam?
Anyuka: “10-es skálán 10 ( merthogy egy nőben 100%-ban meg lehet bízni, kivéve ha nem kollégád, anyósod, szomszédod, pénztárosod, eladód, ügyintéződ, szeretőd felesége, stb… Most viszont mégis csak a lányomról van szó, na).”
Apuka: “10-es skálán 10 (merthogy leszarom a statisztikát, viszont megtalálta a lányom a sörnyitót, igaz most meg a távkapcsoló tűnt el, az anyjára gyanakszom …)”

 

KÖVETKEZŐ VÁLÁS ÉS ÚJJÁSZÜLETÉS CSOPORT IDŐPONTJAI:
szeptember 23., október 7., 21., november 4.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: szeptember 16.

TOVÁBBI TUDNIVALÓK ÉS JELENTKEZÉS: https://goo.gl/9Z7ZHT

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.